logo    Vántus AndrásMatematicA .hu Rengeteg feladat, javítókulcsok, címkék, fordítások. Egyedülálló az országban. Egyre több iskola használja. Töltsd le a telefonodra is!

vantus.hu érettségi
Érettségi
Felvételi
Androidon
va Matematika / fizika magántanárt keresel Kecskeméten? Programozás, informatika távoktatásban is!
Vántus András 20/424-89-36 magyarul in Deutsch in English Részletek
magyar  német

Feltételek

Jó munkát csakis hiánytalan felszereléssel, jó minőségű eszközökkel lehet végezni. Az alábbiakban felsorolom, mire van szükséged a matematikához (és egyúttal a fizikához és a kémiához).

Kérlek, olvasd el figyelmesen, mondatról mondatra az összeállítást! Biztos vagyok benne, hogy hasznodra fog válni.


A4-es írólap

A4-es írólap

Sima fehér A4-es írólapokra dolgozunk, amiket egyoldalasan használunk. 500 lap ára körülbelül 800 forint.

Koordináta-geometriához és a függvényábrázolásokhoz szükséged lesz A4-es négyzetrácsos lapokra is. 100 lap ára körülbelül 400 forint.

füzet

Órára a spirálfűzött sima füzetet javaslom, koordináta-geometriához és függvényábrázolásokhoz a négyzetrácsosat. A négyzetrácsokra semmi máshoz nincs szükség, csak akadályoznak, ésszerűtlen korlátok közé szorítanak. Kerüld! A füzet ára kb. 200 forint.


Golyóstoll

toll

Ami fontos: kényelmes fogás, szép és könnyű írás. Olyan legyen, ami nem gurul el! Mindent ezzel fogsz írni, kivéve az ábrák feliratait. Számoljunk 1000 forinttal! Nem árt, ha van több tollad is, tartalék betétekkel - feltehetőleg persze eddig is voltak.


ceruza

ceruza

Mechanikus ceruza 0,5mm átmérőjű béllel. Hosszú évekre veszed, a jó minőséget válaszd! Egy Rotring Tikky körülbelül 1000 forint, egy tucat bél kb. 200 forint. Minden szerkesztést ezzel fogsz végezni, és ezzel feliratozod az ábrákat is.


színes ceruzák

színes ceruzák

Nagyon hasznosak a kiemelésekhez. Készletet éri meg vásárolni, a 12 darabos készlet ára 1000 forint alatti.


vonalzó, szögmérő

szögmérő
vonalzó

Szükséged lesz egy 30 centis egyenes műanyag vonalzóra is, legalább otthon mindenképpen legyen egy ilyened. Iskolába esetleg elég lehet a 20 centis is, de akkor is szükséges a 30 centis. A két vonalzó szögmérővel együtt 500 forint alatti áron kapható.


körző

körző

Itt is nagyon fontos a jó minőség. Érdemes olyat venni, amibe bele van hegesztve a tű, és vagy bilincses, vagy 0,5 vagy 0,7 mm-es mechanikus ceruzája van (mechanikus körző). Akár már 500 forintért is elérhető.


Tudományos számológép

számológép

Kétsoros kijelző, törtek kezelése, legalább A-F, X, Y memóriahely muszáj. (Ha háromszögekkel fogsz dolgozni, el kell tudnod tárolni a 3 oldal hosszát, a 3 szög nagyságát, a félkerületet és a területet is, lásd: Háromszög adatainak kiszámítása, szerkesztések.) Ennél kisebb tudású számológépet általános iskolába se vegyél, pénzkidobás! Végül úgyis ilyet kell venni, akkor pedig jobb előbb megismerni. Ajánlom a Casio fx-991CEX típust, ami 10 000 forint körül érhető el.

Nem árt, ha van olyan számológéped (is), ami képes a függvények ábrázolására. Erre megfelelő lehet egy mobiltelefonos számológép is. Algeo - Android.


Négyjegyű függvénytáblázatok

radír

Végigkíséri a gimnáziumot az érettségiig, nélkülözhetetlen matematikához, fizikához, kémiához. Újonnan 2000-2500 forint körüli áron szerezhető be, de akár a szülőktől is örökölhető, hiszen nem változott benne semmi lényeges az elmúlt évtizedekben.


radír

radír

Szándékosan hagytam a végére a radírt, mert igen veszélyes eszköz, általában többet árt, mint használ. Sajnos sokan az előre gondolkodás alternatívájaként gondolnak az utólagos radírozásra. Csak arra való, ha egy nagy munkán kicsit kell igazítani, nem arra, hogy egy rosszul leírt betűt egy percig radírozz, aztán a földre söpörd a szemetet! 1. tollal írunk, 2. nem írunk le hülyeséget, 3. ha mégis, akkor áthúzzuk. Ára: 50 forint.


Árkalkuláció

Összesen: 15500 forint + a fogyóeszközök pótlása (papírok, füzetek, ceruzák, ceruzabelek, radír).

Ezzel a felszereltséggel bármit elérhetsz matematikából, nem fog akadályozni sem eszközhiány, sem alkalmatlan eszközökkel való kínlódás. Még egyszer: ne a munkaeszközökön próbálj spórolni! Számtalan diák éveken át képtelen ellenőrizni a megoldásait, csak mert alkalmatlan rá a számológépe, és senki nem szól neki erről.

Fontos még, hogy a rossz állapotú, használhatatlan eszközeidet, kifogyott tollbetéteidet, elromlott tollaidat stb. dobd ki! Csak olyan eszközök legyenek kéznél, amik azonnal hadra foghatóak, és amiket szívesen használsz is!


A tárgyi feltételek mellett természetesen személyi, környezeti feltételeket is teljesíteni kell, ami jóval nehezebb, és legalább olyan fontos.

Javaslatok, hogy eredményesebben tudj tanulni

tanulas

A megfelelő munkakörülmények megteremtése kulcsfontosságú. Ha nem jók a körülmények, rossz lesz a munka is.

Alapvető feltétele az eredményes tanulásnak, hogy tudj mással is foglalkozni. Legyen időd magadra, a családodra, a barátaidra! Találd meg a hobbijaidat, és szánj rájuk időt rendszeresen!

A képekért köszönet!